OLIVER

50749-19450749-19350749-192

Oliver klättrar

Oliver tycker att det är jättekul att klättra på hyllan under vardagsrums bordet,
det gäller att vara med så att han inte trillar över på andra sidan.

50749-187
50749-188
50749-189
50749-190
50749-191

En blå River

50749-182
River fick bilar med stämplar under i sin paketkalender.
50749-183
Meningen är att man ska köra bilarna på ett papper men han körde dom på sig själv.
50749-184
Han är inte så sur som han ser ut, han gör bara någon min.
image186
Det var inte lätt att få bort färgen i ansiktet.


Tom & Jag

50749-173
Här kommer två bilder på föräldrarna till de underbara pojkarna.
Inte så fina kort men de får duga.
Korten är tagna när vi har lite förfest innan vi ska med några vänner till Gisleparken där Takida spelade.
50749-174

Badande barn

River tog sig ett bad i går, Oliver kröp på golvet och vad nyfiken på vad River gjorde så han kröp ut i hallen och tittade nyfiket på River.
Efter en stund så går Tom och kollar till River och jag hör hur han frågar River med arg röst "vad gör du"  River tyckte att Oliver också skulle bada så han hade tagit duschen och sprutat på Oliver. Badrumsgolvet, hallgolvet och Oliver var dyngsura, jag tyckte detta var ganska roligt så jag kunnde inte visa mig för River då jag inte kunnde hålla mig för skratt, men det kunnde Tom för han var inte alls lika road :-) Men Oliver verkade nöjd och verkade inte bry sig att han fick en dusch med kläderna på, men han är väll van sen skurhinksbadet :-)

50749-181


Nya framsteg

Oliver fortsätter att göra framsteg i rask takt, nu ställer han sig upp mot grejer själv...känns som att det är ganska tidigt att börja med det redan vid sju månader, eller? Jag kommer juh inte ihåg när River började med det.
Är juh ganska farligt dock, för rätt som det är får han syn på något längre bort och släpper taget så nu vågar man juh knappt släppa han ur blicken änns i två sekunder för rätt som det är står han upp.
Jaja, jag får väll sätta en hjälm på honom :-) Eller får hemmet gro igen åh så får jag försöka turbostäda när han sover, men när ska jag få vila eller sitta vid datorn då? Hmm, jo jag får göra det när Tom är hemma, eller Tom får städa och jag vakta Oliver, japp där har vi den perfekta lösningen :-D

River imponerade på mig i dag med att räkna till 27, så långt har han aldrig klartat att räkna själv innan.
Och när han skulle öppna lucka 11 på julkalendern så fick jag inte visa vart den va för den skulle han hitta själv, fråga mig inte hur han lyckades men rätt lucka blev det! Trodde inte han visste att elva var två ettor, men de kan juh mer än vad man tror :-)

image180

LUCIA

I dag är det luciadagen och jag och killarna har varit på "småfolket" och bakat pepparkakor.
På kvällen var det dags för lucia med Rivers dagis.
50749-178
River var tomte.

50749-177
Oliver var också tomte.

50749-179
VÄRLDENS SÖTASTE TOMTAR
50749-176

I dag började Oliver krypa

Efter att har varit i krypställning ett tag men bara tagit sig bakåt eller max två steg framåt så kryper nu Oliver odentligt.
Han ålar fortfarande när han vill att det ska gå fort eftersom han inte fått upp någon vidare fart på krypningen än.

50749-175
Detta är ett äldre kort på Oliver


Vatten, vatten, vatten...

Jag har just torkat upp ett ex antal liter vatten från golvet, jag höll på och torka golven och lillkillen var på säkert avstånd...trodde jag ja...när de väl fått fart på ålningen så gå det FORT! Rätt som det var hade jag en hel liten sjö på golvet och Oliver låg glatt mitt i och plaskade :-)
En del julklappar fick sig ett bad också, så de ligger på torkning nu, får se om de klarar sig eller om jag få slå in dom på nytt.
River var så snäll att han hjälpte mig att torka upp...han är duktig min stora kille :-)

Ja, det där med julklapparna, ni som får julklappar av oss, räkna med att de kan se ut hur som helst!
Oliver älskar att åla fram till julklapps högen och bita på julklapparna, så i en del är det lite småhål på pappret, snöret sitter inte så fint som det gjorde från början och det finns inga garantier för att det inte sitter en fin liten spya på något paket och som pricken över i:et så kommer nu en del julklappar vara skrynkliga och lukta såpa :-D

GOD JUL


Tom och Oliver

50749-172
Tom och Oliver har somnat i soffan
(Ja, Oliver sover fast ögonen inte är helt stängda)

Fönstermålning

Jag hade målat en jättefin snögubbe på Rivers ena fönster, och detta tog ett tag då jag inte är så duktig på att måla.
River var på sitt rum en stund och sen kom han ut: "Mamma, jag skulle göra snöggubben lite mer vit, men det blev fel"  Ja, snögubben var vit med gråa fläckar men jag fixade till det.
Dagen efter var Rivers kusin och lekte med honom, rätt som det är så säger dom: "Vi skulle måla bebissnögubbar men dom rann ner på den stora"  Måttligt irriterad ber jag dom att gå väck från fönstret, men sen tänker jag att: Äsch, dom vill juh måla på fönstret så jag tar väck snögguben och låter dom måla på ett varsitt fönster och det tyckte dom var jättekul

50749-170
Ja, ni ser juh vem som gillar att måla :-)
Felicia målar en blomma och River en ??? :-D
50749-171